Ara som a l'oficina.Truca'ns al 93 889 19 95

AICO Notícies

  • Inici
  • Associació
  • Notícies
  • Alerta a pimes i autònoms dels riscos de contractar serveis d’adequació a la normativa a ‘cost zero’

Alerta a pimes i autònoms dels riscos de contractar serveis d’adequació a la normativa a ‘cost zero’

L'AEPD (Agència Espanyola de Protecció de dades) alerta a pimes i autònoms dels riscos de contractar serveis d'adequació a la normativa a 'cost zero' en una nota d’aquest mes de juliol.

El conegut com a 'cost zero' consisteix a oferir serveis a un preu molt baix o de forma gratuïta, abonant els mateixos mitjançant fons destinats a formació per a treballadors.

La contractació del servei d'adequació a la normativa de protecció de dades a cost zero, finançada amb càrrec a fons públics a través de bonificacions en les quotes a la Seguretat Social per a la formació professional per a l'ocupació, pot derivar en infraccions que se sancionen, per la Inspecció de Treball i Seguretat Social, amb multes de 626 euros a 187.515 euros, sense perjudici de considerar, en cada cas, una infracció per cada empresa i per cada acció formativa, la solidaritat dels diferents subjectes que intervenen en l'organització i execució de la formació en la devolució de les quantitats indegudament obtingudes i les sancions accessòries que en cada cas siguin procedents.

L'Agència també adverteix a pimes i autònoms, destinataris fonamentals d'aquest tipus de pràctiques, que els serveis d'adequació a la normativa requereixen de la realització d'un estudi individual detallat de l'entitat, els tipus de tractaments que es realitzen, els sistemes informàtics i els sistemes de gestió documental, aplicant els principis de protecció de dades en els procediments. Per tant, és insuficient un assessorament basat en documents genèrics que no tinguin en compte les característiques específiques de l'activitat.

D'altra banda, fer creure a pimes i autònoms que estan obligades en qualsevol cas a designar un delegat de protecció de dades o oferir serveis innecessaris per als tractaments que realitza l'empresa són altres dels missatges enganyosos freqüents.

Des d'AICO us oferim aquest servei i el de control anual de l'aplicació correcta de la normativa.
Per qualsevol dubte, contacteu amb nosaltres al 938891995 o presencialment a les nostres oficines.

instal·ladors, servei, aico, associació, PIMES, autonoms, AEPD, Agència Espanuola de Protecció de Dades, cost zero, normativa